Een meerderheid van de clubs in de Jupiler League heeft tijdens de tussentijdse evaluatie aangegeven, om door te willen spelen tijdens interlandperiodes. Wel geven enkele clubs aan dat dan de beloftenteams tegen elkaar moeten spelen, zodat er niet te veel spelers van het eerste elftal opgesteld worden.

Ook afgelopen weekend werd er in de Jupiler League gevoetbald, toen hadden Telstar, Jong PSV en NEC enkele spelers minder. Telstar miste sterspeler Rodrigues, NEC speelde zonder Kadioglu en Jong PSV miste Lammers, van Osch en Pablo Rosario. Enkele clubs klaagden hierover, vandaar dat de KNVB de clubs liet stemmen.

In 2014/2015 werd deze regeling juist afgeschaft door de KNVB, maar dit werd dit jaar weer ongedaan gemaakt. Trainer Alfons Groenendijk klaagde destijds dat hij met Jong Ajax geen spelers meer overhield. Zij kwamen toen deels uit voor Jong Oranje.

 

Advertentie