Lionel Messi gaat een nieuw contract tot en met 2021 tekenen bij FC Barcelona. Dat contract werd in juni al door zijn vader en makelaar ondertekend. In het dagblad ‘Sport’ zegt Barcelona-voorzitter Batomeu dat Messi deze maand nog zijn nieuw contract zal ondertekenen.

Supporters van FC Barcelona waren al in paniek, omdat Messi nog geen nieuw contract tekende, want zijn huidige contract loopt in de zomer van 2018 af. De Spaanse club zag deze zomer ook al Neymar vertrekken naar PSG en ze zien Messi niet graag vertrekken.

“Alles is beslist en getekend” beweert voorzitter Bartomeu. “Er zijn drie contracten. Één met de Stichting Messi, ondertekend door de voorzitter van de Stichting en de broer van Messi. Verder is er een contract over de beeldrechten, ondertekend door zijn vader als beheerder van de Stichting. Ook de arbeidsovereenkomst werd ondertekend door zijn vader. Enkel de formele handtekening ontbreekt nog. We zijn er gerust in” zegt Bartomeu.

Messi speelt al sinds 2000 voor de Spaanse topclub. Hij is er topschutter allertijden met 510 goals in 587 wedstrijden. Messi mocht al vijf keer de Gouden Bal in ontvangst nemen. De Argentijn werd acht keer kampioen en won vijf de keer de UEFA Champions League met de Catalaanse club.

Advertenties