Leeds United-spits Jay-Roy Grot kwam afgelopen zomer over van N.E.C. voor een bedrag van 1,6 miljoen euro, en heeft zijn plek gelijk gevonden. Hij gaf zelf aan grote verwachtingen te hebben in de Championship. Hij hoopt vooral veel te leren van spitsentrainer Thomas Christiansen.

Christiansen speelde zo’n 20 jaar geleden nog voor het grote FC Barcelona en gaat nu zijn best doen om Grot te helpen in zijn ontwikkeling. De Nederlander zei zelf: “Hij (Christiansen) was ook een spits en dus kan hij me helpen slimme dingen te leren voor het doel. Ik ben erg jong en hij is erg ervaren, ik denk dat hij me goed kan gaan helpen.”

Over de interesse van daarnaast Fiorentina werd Grot ook gevraagd, hij antwoordde: “Zij (Fiorentina) waren ook geïnteresseerd, maar hebben nooit een bod gedaan bij N.E.C. Het was een beetje 50-50. Ik heb een goed jaar in Nederland gehad, maar ik wist niet of ik deze zomer al wegging. Clubs moeten je wel kopen en in het begin wist ik niet of er iemand geïnteresseerd was.”

“Engeland is veel fysieker dan Nederland, maar het voetbal zelf hier is ook heel goed.” Zo vervolgde hij. “Ik denk dat ik hier met mijn spel beter ga passen. Mijn familie en vrienden zeiden me dat ik naar Engeland moest gaan, omdat het meer mijn stijl voetbal is. Ik ben nog steeds erg jong en de Championship is goed voor me. Om te wennen aan het Engelse voetbal, om alles te zien en om sterker te worden.”