Een revolutionaire verandering in het voetbal is aan het plaatsvinden. Alle clubs uit de Premier League hebben onderling gestemd om de volgende transferperiode in de zomer voor de start van het nieuwe seizoen te sluiten. Dat wil zeggen dat de transfermarkt in de Premier League al op 9 augustus sluit.

De verandering komt er nadat veel coaches hebben geklaagd, omdat er nog veel spelers vertrekken als de competitie begint en dat dat de voorbereidingen belemmert, zegt BBC. Clubs in de Premier League kunnen alleen tot 9 augustus spelers aankopen, maar kunnen nog tot 31 augustus spelers verkopen aan andere competities.

Arsenal-coach Arsène Wenger is een groot voorstander van deze verandering: “Het is belangrijk dat we al die dingen sluiten voor de competitie begint. Spelers hebben geen zekerheden meer. Blijven ze of niet? Dit is niet hoe er gewerkt moet worden.”

Met deze grote beslissing is het afwachten of er nog andere Europese competities gaan volgen. Deze beslissing komt ook op een opvallend moment, want volgende zomer vindt het WK plaats. Hierdoor hebben clubs uit de Premier League nog minder tijd om medische testen met spelers uit te voeren.

Advertentie