Woensdagavond nemen Liverpool en Sevilla het tegen elkaar op in de groepsfase van de Champions League, een heruitgave van de Europa League-finale van 2016. Liverpooltrainer Jürgen Klopp kiest om met Loris Karius in doel te beginnen in plaats van Simon Mignolet. Opnieuw een tik voor de Limburgse goalie, die eerder dit seizoen al eens zijn plaats moest afstaan aan de 24-jarige Duitser. 

Enkele weken geleden moest Mignolet vanuit de tribune toekijken hoe zijn collega-concurrent Karius begon onder de lat in de topper tegen Arsenal. Mignolet zat toen niet in de selectie omdat Klopp hem de nodige rust wou geven. Na 4 speeldagen een ietwat vreemde uitleg, zeker met een interlandbreak in het vooruitzicht waar Mignolet niet als eerste doelman zou straten. Een eerste ontgoocheling voor Big Si was een feit. Liverpool won de wedstrijd met 4-0. Karius had die middag niet veel werk, maar hield wel de nul.

Klopp maakte nadien duidelijk dat Mignolet alsnog zijn nummer één blijft. Hij begon dit weekend dan ook opnieuw in de basis tegen Manchester City, waar er uiteindelijk met 5-0-forfaitcijfers werd verloren. Een ongelukkige wedstrijd waarin Mignolet echter niet veel viel te verwijten.

Nu, enkele dagen later, liet The Normal One weten dat hij opnieuw met zijn landgenoot Karius in doel zal starten in het Champions League-duel tegen Sevilla. De uitleg die volgde was dat Klopp er wil voor zorgen dat er een positieve sfeer hangt in de groep en tussen de doelmannen door te kwaliteiten van (al) de goalies in te zetten en te gebruiken. Andermaal een opvallende keuze van de 50-jarige coach, en een volgende opdoffer voor Mignolet.