Feyenoord heeft bij de langverwachte terugkeer in de Champions League niet kunnen stunten. Tegen Manchester City bleek de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet opgewassen tegen het kwalitatief veel betere City: 0-4.

De wedstrijd was al vrij snel beslist. In de 2e minuut al kwamen de bezoekers op voorsprong. Een kopbal van John Stones werd tot doelpunt gepromoveerd toen Vilhena, die op de lijn stond, zijn benen een fractie van een seconde te laat dichtklapte. De 0-2 volgde in de 10e minuut, toen Kyle Walker langs Miquel Nelom glipte en voorgaf. Sergio Aguero kwam goed voor zijn man en prikte de bal geweldig binnen. Ondanks dat City overduidelijk beter was, speelde Feyenoord wel op de toppen van haar kunnen en zat het niet bij de pakken neer. Vooral het bikkelen van aanvoerder Karim el Ahmadi en Jean-Paul Boëtius viel op. Ook Steven Berghuis verstopte zich niet en probeerde waar het kon aan te vallen. Een goede actie van Boëtius leverde nog een goede kans op voor Michiel Kramer, maar die schoot in het zijnet. In die korte periode gloorde er hoop voor de Rotterdammers, maar nog voor het halfuur besliste City definitief de wedstrijd. Uit 2 geblokte schoten na een corner ontstond een rebound, waar de buitenspel staande Silva slim vanaf bleef. Op zijn beurt prikte Gabriel Jesus de bal binnen voor 0-3.

In de tweede helft domineerde de gasten nog wel, maar wachtte het met het uitdelen van de genadeklap. Waar de Feyenoorders in de eerste helft steeds gefrustreerder raakten en in 3 minuten drie keer geel pakten (waar Kramer nog van geluk mocht spreken dat hij geen rood kreeg), probeerde het in de tweede helft weer mee te voetballen. Dat lukte nog redelijk en de hoop leek weer terug te keren bij de supporters. Precies op dat moment scoorde John Stones zijn tweede van de avond en bracht de stand op 0-4. Een slimme korte corner bracht de verdediging van de Rotterdammers in verwarring en Botteghin dekte te laat door op de scorende Stones. Uiteindelijk hielpen de verdediging en doelman van Feyenoord de 0-5 te voorkomen, want City bleef aanvallen. De conclusies die de thuisploeg uit deze wedstrijd kan trekken zijn niet al te zwaar. Manchester City speelde groots, maar Feyenoord echt niet slecht.