Real Madrid heeft vanavond geen moeite gekend met het Cypriotische APOEL Nicosia van Igor De Camargo. De Koninklijke won simpel met 3-0 door 2 goals van Cristiano Ronaldo en een omhaaldoelpunt van Sergio Ramos. Ronaldo kon zelfs een paar keer de 4-0 scoren, maar die werd telkens afgekeurd.

Bij Real Madrid ontbraken onder andere Benzema en Asensio, maar Zidane kon wel rekenen op Cristiano Ronaldo. De Portugees is nog steeds geschorst in La Liga, maar mocht vanavond wel aantreden. Bij APOEL stond er een bekende naam aan de aftrap. Igor De Camargo speelde namelijk diep in de spits.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Real kreeg enkele corners, maar kon niet dreigen. De eerste kans was zowaar voor APOEL, Lago legde van heel ver aan en Navas knalde de bal hoog over doel. Nicosia kreeg ook een tweede kans, maar dan volgde een ijskoude douche. Op een counter vond Bale Ronaldo aan de tweede paal, die de bal overhoeks netjes afwerkte. Ronaldo had de voorsprong al bijna kunnen verdubbelen, maar kreeg zijn kopbal niet binnen het kader.

Na 21 minuten was er ook een eerste wissel bij Real Madrid. Kovacic werd eraf gegaald omwille van een spierblessure en werd vervangen door Kroos. Er was al weinig tempo en door het uitvallen van Kovacic kwam de wedstrijd maar niet op gang. 10 minuten voor rust zagen we eindelijk nog eens een kans. Bale zette voor, maar Ronaldo tikte naast. De Portugees werd ook nog afgevlagd voor buitenspel.

De eerst helft eindigde op een flauwe 1-0. Veel kon APOEL Nicosia niet doen, Real stond goed georganiseerd, maar kon geen echte kans meer creëren. De tweede helft kwam op gang met een doelpunt van wie anders dan Cristiano Ronaldo, maar ook nu werd er geen doelpunt toegekend. De bal leek over de lijn, maar het doelpunt werd niet gegeven.

In minuut 50 maakte Lago een kleine beweging met zijn hand, de scheids twijfelde niet en wees naar de stip. Cristiano Ronaldo stond achter de bal en scoorde de 2-0. Waterman koos de goede hoek, maar de bal was onhoudbaar. 10 minuten later stond wel al de 3-0 op het scorebord. Ramos was mee naar voren gegaan, en met zowaar een omhaal werkte hij het ook nog eens acrobatisch af.

Ronaldo had ei zo na een hattrick gescoord, maar de Portugees strandde op Waterman. Ook Isco stond bijna op het scorebord, maar zijn schuiver ging net naast. Na 74 minuten was daar eindelijk het moment voor Igor De Camargo, maar diens schot was veel te zwak. Voor De Camargo zat zijn wedstrijd er na 83 minuten op. De Braziliaanse Belg kreeg zelden een bal toegespeeld en moest telkens achter zinloze ballen aanlopen.

5 minuten voor tijd lukte het Ronaldo toch om een hattrick te maken, maar de ref keurde het doelpunt alweer af. Dat was ook het laatste wapenfeit in deze partij. Real Madrid kende geen moeite met APOEL Nicosia, maar was zelf ook niet top.

Opstelling Real Madrid:

Navas, Carvajal, uu, Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Isco (73′ Ceballos), Kovacic (21′ Kroos), Bale (82′ Mayoral) en Ronaldo

Opstelling Apoel Nicosia:

Waterman, Vouros, Rueda, Carlao, Lago, Sallai (60′ Farai), Vlncius, Morals, Aloneftis, Ebeclilo (73′ Zahid) en De Camargo (83′ Poté).