sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie speelt volgend seizoen voor Ajax. Van een interne bron kregen we te horen dat het grote talent van de Friese club al een akkoord schijnt te hebben met de Amsterdammers. 

Pierie lijkt dit seizoen definitief te zijn doorgebroken onder Jurgen Streppel. Het grote talent speelde tegen ADO Den Haag al 90 minuten en vorige week tegen PSV 82 minuten. De op 20 juli 2000 geboren centrale verdediger heeft al meermaals de jeugdteams van het Nederlands elftal vertegenwoordigd en is opgegroeid in Leeuwarden. Kik Pierie komt uit een voetbalfamilie, zijn broertje speelt voor sc Heerenveen onder 19.

Aankomend weekend speelt sc Heerenveen een uitwedstrijd bij Excelsior, waarna het wederom naar Woudestein gaat voor het bekertreffen tussen beide teams. In deze wedstrijd wordt ook verwacht dat Pierie zijn opwachting zal gaan maken. Afgelopen zomer nam Ajax de Noor Dennis Johnson al over van de Superfriezen. Voor een bedrag van €2.400.000 kwam hij de rangen van Jong Ajax versterken. Daar heeft hij inmiddels al 4 wedstrijden gespeeld en 2x gescoord, waaronder een beeldschone afstandsgoal bij Helmond Sport.

Advertentie