Op ongeveer 200 kaarten na is het Rat Verlegh Stadion uitverkocht voor het treffen met FC Groningen. Voor het eerst sinds 17 mei 2015 staan beide teams in een officiële wedstrijd tegenover elkaar. Toentertijd wonnen de Groningers op de laatste speeldag van het seizoen 2014/2015 met 4-5 in Breda. 

Daarmee was NAC Breda – FC Groningen de laatste Eredivisiewedstrijd voor de Bredanaars voor ruim 2 jaar. In speelronde vijf staan beide teams dus weer tegenover elkaar, maar al te best zijn ze allebei nog niet begonnen. NAC heeft één keer gelijk gespeeld en drie keer verloren, daarmee hebben ze maar 1 punt. We vinden NAC terug op een vijftiende plaats, aangezien Willem II, Roda JC en FC Twente nog geen enkel punt hebben. Ook Groningen is niet al te best aan het nieuwe seizoen begonnen. Zoals altijd is het doel de play-offs voor Europees voetbal, maar met vijf punten uit vier wedstrijden hebben de Groningers al een kleine achterstand op haar concurrenten.

NAC verloor haar uitwedstrijd van vorige week bij AZ met 2-1, terwijl FC Groningen in extremis de overwinning aan haar neus voorbij zag gaan: 1-1 tegen VVV-Venlo. Met name in Groningen zijn de supporters ontevreden. Her en der hoor je gemor op de tribune over trainer Ernest Faber, het spel is niet om over naar huis te schrijven en het lijkt alsof Groningen zelf geen voetbal durft te spelen. Bij NAC blijven ze natuurlijk louter positief, de promovendus staat immers niet laatste, maar een overwinning zou gewenst zijn.

Oud-FC Groningen-speler Thomas Enevoldsen kan zijn debuut voor NAC Breda gaan maken. De Deense aanvaller kwam transfervrij over van Aalborg BK, maar miste nog de nodige wedstrijdritme en conditie. Ook de Estse international Mets kan zijn voor het eerst de volle negentig minuten spelen, maar of hij ook daadwerkelijk in de basisopstelling zou staan, is nog niet bekend. FC Groningen mist centrale verdediger Kasper Larsen. De Deen heeft last van een enkelblessure en zal vermoedelijk vervangen gaan worden door Etiënne Reijnen. Ritsu Doan is weer terug van een blessure, de kleine en behendige Japanner moest de wedstrijd tegen VVV aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast lijkt Faber de hele opstelling om te gooien: Bacuna, Veldwijk en Idrissi worden geslachtofferd. De vervangers zijn van Weert, Hrustic en Memisevic.

Vorig seizoen speelde NAC Breda nog wel een oefenwedstrijd in en tegen Groningen. De club uit Breda won deze wedstrijd met 0-1, maar het telde helemaal nergens voor. FC Groningen verloor de afgelopen zes wedstrijden in Breda niet. De laatste overwinning van NAC dateert van negen seizoenen geleden: toen werd het 1-0 door een doelpunt van Rob Penders. De wedstrijd van zaterdagavond staat onder leiding van de Dordtse scheidsrechter Danny Makkelie.

Vermoedelijke opstelling NAC Breda:
Birighitti; Horsfield, Koch, Mari, Angelino; Veschueren, Vloet, El Allouchi; Fernandes, Ambrose en Manu Garcia.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Padt; Kane, te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Jenssen, Drost, Hrustic; Mahi en van Weert.

Advertentie