Morgenavond trekt Racing Genk naar Cercle Brugge, meteen een stevige tegenstander, dat zei ook Albert Stuivenberg op de persconferentie. Het is een cliché: de beker is de snelste weg naar Europa, dus ook voor KRC Genk, dat de voorbije jaren twee keer strandde in de halve finale. 

Op de vraag hoe moeilijk het was om informatie te krijgen van een tegenstander die je niet kent, gaf Stuivenberg een duidelijk antwoord: “Zoals altijd bezoeken we zelf wedstrijden. “Dat is het belangrijkste. Verder is er wel wat beeldmateriaal beschikbaar. Voldoende om de nodige analyse te maken voor de spelers. Cercle is een ploeg waar veel voetballend vermogen in zit. Zeker aanvallend en op het middenveld. Ze hebben goede buitenspelers met veel diepte in het spel. Het is zeker geen ploeg die opportunistisch speelt, ze proberen best wel van achteren uit te bouwen. Er is een goede mix van ervaring en jong geweld aanwezig. Best wel een stevige tegenstander voor ons.”

Genk verloor zaterdagavond nog de belangrijke wedstrijd tegen STVV, en dus is het de vraag met welke ploeg er gespeeld wordt en hoe de spelers het veld opkomen morgenavond. “Het was niet gemakkelijk om na het verlies van zaterdag snel weer fris vooruit te werken naar een wedstrijd. Daarom ben ik ook tevreden dat de volgende opdracht er weer snel aankomt. Het geeft ons de kans om dingen weer recht te zetten. Ik ben er zeker van dat als wij met lef en overtuiging spelen het moet lukken tegen Cercle Brugge,” zei de Genkse coach nog verder op de persconferentie.

Deze jongens selecteerde Albert Stuivenberg voor morgenavond:

Vukovic, Jackers, Coucke, Brabec, Wouters, Khammas, Zhegrova, Ingvartsen, Samatta, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Mata, Heynen, Benson, Maehle en Aidoo.

Cercle Brugge verloor dit weekend ook met 2-1, namelijk van Roeselare. Het werd een dolle slotfase, waarin Roeselare in minuut 89 op gelijke hoogte wist te komen en zelfs in minuut 94 een strafschop kreeg en die ook binnentrapte. Cercle staat zo op een derde plaats met 5 punten achterstand op leider Beerschot Wilrijk. Toch zal Genk de overwinning niet cadeau krijgen morgenavond.

Advertenties