Antwerp verslaat Lierse met 2-0 in de Croky Cup

Antwerp heeft zijn ticket voor de volgende ronde van de Croky Cup beet. Dinsdagavond won het met 2-0 van tweedeklasser Lierse.

Antwerp en Lierse keken elkaar vorig jaar vier keer in de ogen in de Proximus League, of 1B. In die vier confrontaties kon de latere kampioen Antwerp amper één punt op twaalf halen. De bekerloting tegen Lierse was dus geen cadeau voor de promovendus, al zijn beide teams grondig hervormd.

De eerste helft was evenwichtig. Het spel ging op en af zonder dat er grote kansen waren. De 0-0-ruststand was logisch, hoewel Lierse wel recht had op een strafschop. In de tweede helft werd de thuisploeg dominanter. Antwerp zette Lierse onder grote druk en de bezoekers konden nauwelijks nog aan aanvallen denken. Toch leek de wedstrijd af te stevenen op verlengingen. Tot publiekslieveling Hairemans inviel. Hij bediende eerst Borges voor de 1-0 vanop hoekschop en even later bediende hij Arslanagic vanap vrije schop. Twee maal scoorde Antwerp met het hoofd en zo wint het na negen (!) jaar nog eens van Lierse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.