Bilbao-speler Yeray Alvarez voor tweede keer genezen van teelbalkanker

Vorig jaar werd bij de 22-jarige Yeray Avarez de diagnose teelbalkanker vastgesteld. De sterke jongeman wist toen de vreselijke ziekte te overwinnen, maar in juni kreeg hij opnieuw slecht nieuws: zijn voetbalcarrière moest door dezelfde aandoening voor onbepaalde duur stilgelegd worden.

Eind vorig jaar werd bij Alvarez reeds een vorm van teelbalkanker vastgesteld. De ingreep die volgde was klein en na het verwijderen van de tumor had de jonge Spanjaard slechts enkele weken recuperatie nodig. Alles leek goed te gaan met de geboren en getogen Bask, maar bij een controle in juni werd opnieuw de verschrikkelijke diagnose vastgesteld: chemotherapie werd voor de tweede keer een vereiste. Door zijn ziekte moest Alvarez noodgedwongen het EK voor spelers onder 21 jaar missen, maar nu hij de kanker overwonnen heeft (dat maakte het bestuur van Athletic Club bekend) zal hij binnenkort de trainingen weer hervatten. Zijn carrière lijkt weer helemaal op de rails te staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.