Terwijl het bekeravontuur in Nederland en België nog maar net is begonnen, is het in de Verenigde Staten gisteravond ten einde gekomen. Sporting Kansas City nam het op tegen de New York Red Bulls in het Children’s Mercy Park in Kansas City.

De wedstrijd begon met een gebruikelijke ceremonie, waarbij voormalig SKC-speler en nu voetbal-YouTuber Jimmy Conrad de beker mocht presenteren.

In de 26e minuut opende Latif Blessing de score voor Sporting Kansas City. In de tweede helft wist Kansas City deze trend door te zetten. In de 66e minuut maakte Daniel Salloi de 2-0 en leek de winst binnen te zijn. Bradley Wright-Philips deed nog wat terug in de 91e minuut, maar het mocht niet baten. Sporting Kansas City won met 2-1.

Dit is de vierde US Open Cup die de club uit Kansas City weet binnen te halen en hiermee plaatsen ze zich voor de CONCACAF Champions League 2018/2019.

Advertentie