Dries Mertens werd afgelopen zomer veel gelinkt aan het Engelse Arsenal, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Trainer Arsène Wenger had al gerekend op een vertrek van Alexis Sánchez en keek dus naar Mertens als vervanger. Sánchez bleef echter en dus ging ook de transfer van Mertens niet door.

Arsenals Chileense sterspeler lijkt in de winter echter wel te gaan vertrekken. Zijn contract loopt na dit seizoen af en dus zal Arsenal hem tegen die tijd moeten verkopen, als ze nog wat geld voor hem willen vangen. Vooral Chelsea werd afgelopen zomer veel genoemd, maar ook Bayern Múnchen en Manchester City zijn al vaker aan Sánchez gelinkt.

Tegelijkertijd is er nieuws over het contract van Dries Mertens dat hij onlangs bij Napoli tekende. Er is namelijk gelekt dat er een ontsnappingsclausule van ongeveer 30 miljoen euro in het contract staat. Arsenal heeft de interesse weer voortgezet en gaat Mertens proberen over te halen om naar Londen te komen. Over de transfersom hoeft dus in ieder geval niet onderhandeld te worden.

Advertenties