Zidane favoriet in de race met Conte en Allegri om Best FIFA Men’s Coach

Zinédine Zidane (Real Madrid), Antonio Conte (Chelsea) en Massimiliano Allegri (Juventus) hebben het gehaald tot de laatste 3 in de strijd om Best FIFA Men’s Coach. De lijst begon met 12 man (onderaan het artikel te zien) en eindigt uiteindelijk met 1. Als verwachte winnaar wordt nu vooral Zinédine Zidane genoemd, die vorig seizoen met zijn ploeg maar liefst 4 prijzen pakte.

Zidane wist in de Champions League-finale tegen zijn tegenstander Allegri aan het langste eind te trekken en zo 1 van zijn 4 prijzen binnen te halen. Hij won daarnaast namelijk ook nog de Spaanse competitie, de FIFA Club World Cup én de UEFA Supercup. Opvallend is natuurlijk dat de Fransman bij Real pas in zijn eerste echte trainersfunctie zit.

Conte wist in zijn eerste seizoen bij Chelsea meteen de Premier League-winst te pakken. Na 38 wedstrijden stond zijn ploeg 7 punten boven nummer 2 Tottenham Hotspur. De Italiaan doet ook dit seizoen weer lekker mee aan de Engelse top.

Een andere Italiaan in dit rijtje, Allegri, wist voor het 2de jaar op rij de Champions League-finale te halen, het 2de jaar op rij de Italiaanse beker te winnen en opnieuw de Serie A-titel te pakken. In het huidige seizoen wist zijn Juve nog alle wedstrijden te winnen en zo staat het samen met Napoli weer aan kop.

De uiteindelijke winnaar zal gekozen worden op 23 oktober in Londen. Vorig seizoen ging de prijs naar toenmalig Leicester City-trainer Claudio Ranieri.

De 12 oorspronkelijke kandidaten:

 1. Massimiliano Allegri (Juventus)
 2. Carlo Ancelotti (Bayern München)
 3. Antonio Conte (Chelsea)
 4. Luis Enrique (FC Barcelona)
 5. Pep Guardiola (Manchester City)
 6. Leonardo Jardim (AS Monaco)
 7. Joachim Löw (Duitsland)
 8. José Mourinho (Manchester United)
 9. Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur)
 10. Diego Simeone (Atlético Madrid)
 11. Tite (Brazilië)
 12. Zinedine Zidane (Real Madrid)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.