N.E.C. Nijmegen heeft bijna een maand na het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe speler gehaald. Steeven Langil, die u wellicht nog kent van Waasland-Beveren, komt transfervrij over en tekende een contract voor een seizoen met een optie tot een jaar verlening.

Langil kwam tussen 2006 en 2014 uit voor verschillende Franse clubs, waar hij zowel ervaring opdeed in de Ligue 1 als Ligue 2. In 2014 koos Langil voor de overstap naar de Belgische competitie, naar het gepromoveerde Moeskroen. Langil kende een geweldige beginperiode bij Moeskroen, en koos het jaar erna voor een overstap naar Waasland-Beveren. Langil speelde een goed seizoen bij de Leeuwen, waarin hij zes keer scoorde en evenveel assists afleverde. Het seizoen nadien nam de Poolse club Legia Warschau hem over, waar toen Besnik Hasi trainer was. Zijn Poolse avontuur was echter geen succes, en een half jaar later keerde Langil al terug op huurbasis naar zijn ex-club Waasland-Beveren.

Technisch directeur Remco Oversier meldde het volgende over de transfer van Langil: “Steeven is een speler die we aantrekken voor de rechterflank, maar hij kan ook op links uit de voeten. Het is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden. We zijn blij dat we hem alsnog toe kunnen voegen aan de selectie.”

Advertenties