Antwerp wint voor het eerst in 13 jaar thuis in eerste klasse. Vrijdagavond legde het KV Kortrijk over de knie. De promovendus haalde buitenshuis al een mooie tien op twaalf en blijft daardoor meedraaien in de hoogste regionen van het klassement.

De ploeg van Bölöni had er duidelijk zin in. De thuisploeg greep Kortrijk vanaf de start bij de keel en al na tien minuten werd dat beloond. Owusu jaagt door op Kumordzi, ontfrutselt de bal en kan zo alleen op Kaminski. Owusu faalt niet en zet zijn ploeg op rozen. Op het halfuur wordt de voorsprong zelfs verdubbeld. Hairemans zet voor tot bij Owusu, die laatste kopt de bal slim terug waardoor Dequevy in een leeg doel kan binnen koppen. Kortrijk kon niet reageren, de 2-0 aan de rust was dan ook een correcte tussenstand.

In de tweede helft zakte Antwerp dan weer terug en werd Kortrijk dominant. Antwerp maakte te veel individuele fouten, waardoor het niet kon ontsnappen aan de druk van de bezoekers. Maar de kansen van Kortrijk waren schaars, en de kansen die er kwamen werden niet goed afgewerkt. In het slot van de wedstrijd werd de thuisploeg opnieuw dominanter. Corryn ging neer in de zestien en Laforge gaf aanvankelijk een strafschop, maar door een interventie van de videoref ging dat feest niet door. Corryn kreeg zelfs de gele kaart voor een fopduik. Het was hoe dan ook enkel maar uitstel van executie. Enkele momenten later was Rodrigues aan zet. Hij dribbelde zich een weg door de Kortrijkse verdediging en werkte beheerst af. Een fenomenaal doelpunt dat het Bosuilstadion deed ontploffen. Nadien werd een doelpunt van de ingevallen Ardaiz terecht afgekeurd voor buitenspel. De wedstrijd eindigde op 3-0 en zo blijft Antwerp minstens tot na het weekend op een play-off 1-positie.

Advertenties