Na het doordeweekse bekervoetbal wordt de Jupiler League vrijdagavond weer hervat, één dag eerder dan de Eredivisie. Koploper Jong Ajax kwam niet uit in het bekertoernooi en speelt maandagavond pas tegen Telstar. De topwedstrijd van het weekend vindt plaats in Zuid-Limburg. Daar neemt MVV Maastricht het op tegen SC Cambuur.

Uitgelichte wedstrijden:

MVV Maastricht – SC Cambuur
Voor de tweede keer in een week reist Cambuur honderden kilometers voor een uitwedstrijd in Zuid-Nederland. De Friezen speelde afgelopen midweek in de bekerwedstrijd bij Helmond Sport en wisten daar met 1-5 te winnen. MVV was wat onfortuinlijker, De Sterrendragers verloren met 2-3 van AZ. Daarentegen kunnen ze in Maastricht wel terugkijken op een ‘echte’ bekerwedstrijd waarin ze niet kansloos waren. MVV staat tweede in de Jupiler League en hoopt haar goede vorm en spel door te trekken. In Cambuur treffen ze een taaie tegenstander, de Friezen zullen immers weer de play-offs voor promotie willen bereiken en staan momenteel op een 11de plaats.

FC Emmen – Go Ahead Eagles
Go Ahead gaat een uitwedstrijd spelen in Drenthe en dat is nog niet zo heel gek ver weg voor de Deventenaren. Emmen verloor in de beker van NEC en Go Ahead wist een ronde verder te bekeren tegen Barendrecht. De laatste keer dat Emmen en Go Ahead tegenover elkaar stonden, in maart 2016, speelden ze met 0-0 gelijk in Deventer. De laatste wedstrijd in Emmen leverde een 4-1 overwinning voor de FC. Go Ahead staat slechts 17de en speelde tot dusverre 3x gelijk, maar wist nog geen enkele overwinning te boeken. Emmen staat 9de met 7 punten.

FC Eindhoven – FC Den Bosch
In het Jan Louwers Stadion trappen twee provinciegenoten vrijdagavond tegen elkaar af. Beide ploegen hebben het blauw-wit als haar kleur en bij Den Bosch spreken ze van ‘de enige blauw-witte ploeg van Brabant’. Deze wedstrijd is niet een ‘echte’ derby, maar de afstand Eindhoven-Den Bosch is maar een kleine 30 kilometer. Allebei wisten ze een ronde verder te bekeren, Eindhoven mag op bezoek bij FC Twente en Den Bosch ontvangt sc Cambuur.

Almere City – FC Oss
Almere heeft de heuse topscorer van de Jupiler League in haar gelederen. Arsenio Valpoort wist al vijf keer te scoren in evenveel duels en staat samen met Jong Ajacied Matteo Cassierra op de eerste plaats van het topscorersklassement. Het sprookje van Oss duurde maar kortstondig. De Ossenaren waren even de koploper van de Jupiler League, maar wisten vorige week niet te winnen van Jong AZ. Daardoor staan de Brabanders op een 3de plek. Almere vinden we terug op een 12de plaats.

Jong PSV – NEC (maandagavond 25 september)
Het zal weer even wennen zijn voor de Nijmegenaren. Op maandagavond trekken ze weer naar Eindhoven, maar niet voor het ‘grote’ PSV. NEC begon met grote verwachtingen aan de competitie, maar konden deze vooralsnog niet waarmaken. We vinden de club uit de Keizerstad terug op een 7de plaats met acht punten. Vorige week wisten ze niet te winnen van FC Emmen (1-1), dat deden ze wel deze week in de KNVB Beker (3-1). Jong PSV speelde 0-0 bij MVV en staat een plek lager dan de Nijmegenaren.

Overige wedstrijden:
RKC Waalwijk – Jong FC Utrecht
FC Volendam – De Graafschap
Helmond Sport – FC Dordrecht
Fortuna Sittard – Jong AZ
Jong Ajax – Telstar (maandagavond 25 september)

Stand (top-vijf):

Plaats Club Gespeeld Doelsaldo Punten
1 Jong Ajax 5 + 9 13
2 MVV Maastricht 5 + 5 11
3 FC Oss 5 + 4 10
4 Fortuna Sittard 5 + 4 10
5 Jong AZ 5 + 4 10
Advertentie