Feyenoord-spelers Sven van Beek en Bart Nieuwkoop zijn weer klaar om te gaan spelen in het shirt van hun club. De kinderen van de club zullen beide echter wel genoeg concurrentie hebben om hun plek.

Sven van Beek was al geblesseerd sinds 21 oktober 2016. Dezelfde teenblessure had hij daarvoor ook al in de periode van 29 juli tot en met 2 oktober. Hij speelde zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Willem II (0-1) op 1 mei 2016. Het is dus nog afwachten hoe de centrale verdediger terugkeert.

Bart Nieuwkoop werd gezien als de ideale vervanger voor de vertrokken Rick Karsdorp. Toen de rechtsback naar AS Roma ging hoopte menig Feyenoorder om de jongen die al sinds zijn 15de bij Feyenoord speelt. Vorig seizoen mocht hij al een aantal keer aan het eerste elftal ruiken en deed hij het meestal erg goed. Zijn hamstringblessure gooide echter roet in het eten en dus werd Kevin Diks gehuurd van Fiorentina. Nieuwkoop was al geblesseerd sinds 16 juli van dit jaar. Zijn laatste wedstrijd was die tegen Heracles Almelo (3-1-winst) op 14 mei 2017.