Wedstrijden in eigen land worden door nagenoeg iedere voetbalfan gevolgd en ook buitenlandse competities zoals de Engelse Premier League, de Spaanse La Liga en de Duitse Bundesliga kunnen een voetbalfanaat meer dan bekoren. Het is dan ook telkens uitkijken naar dit soort wedstrijden. Heel wat andere, minder spraakmakende, competities kunnen vaak niet op diezelfde belangstelling rekenen, terwijl ook daar heel wat spektakel te beleven valt. Via deze weg willen we telkens even de aandacht vestigen op een opvallend resultaat/wedstrijd uit een onopvallende competitie.

In de Turkse eerste klasse was er afgelopen vrijdag een comeback te zien om u tegen te zeggen. Trabzonspor en Alanyaspor waren de hoofdrolspelers.

Trabzonspor ontving op eigen veld Alanyaspor, een wedstrijd tussen twee ploegen uit de rechterkolom. De thuisploeg was de lichte favoriet aan het begin van de partij, omwille van de hogere positie in het klassement en het thuisvoordeel. Trabzonspor begon ook uitstekend aan de wedstrijd en stond na iets meer dan een halfuur spelen al 3-0 op voorsprong via doelpunten van Kucka en tweemaal Yilmaz. Als thuissupporter denk je dan dat de wedstrijd gespeeld is en enkele van hen vertrokken wellicht al naar het dichtstbijzijnde café om er eentje op te drinken.

Nog voor de rust wisten de bezoekers via Vágner Love de aansluitingstreffer te maken. Er werd gerust met een 3-1-stand. Na 10 minuten spelen in de tweede helft, keerde de spanning weer helemaal terug in de partij na een treffer van Fernándes voor de uitploeg. Toch nog maar even dat drankje laten staan en maken dat je terug in dat stadion zat.

Halverwege de tweede helft klom Alanyaspor vervolgens op gelijke hoogte na een strafschopdoelpunt van Vágner Love. Heel het stadion, op het uitvak na, zit dan te vrezen: “Het zal toch niet van dat zijn zeker”. Maar jawel, op 8 minuten van het einde kregen de bezoekers een tweede strafschop toegewezen en opnieuw wist Vágner Love met zijn derde van de avond de elfmeter om te zetten en werd de stand zowaar 3-4 in het voordeel van Alanyaspor. Dit was ook meteen de eindstand die op het scorebord was af te lezen.

Veel werd er die avond wellicht niet meer gedronken en gevierd door de Trabzonspor-aanhang. Wie er wel nog een feestende avond stond te wachten waren de supporters van Alanysapor. Ze boekten een memorabele overwinning, die we u bij deze niet wilden onthouden. Geen record of ‘een nog nooit gezien mirakel’, maar wel een comeback die je niet iedere week of zelfs ieder seizoen tegenkomt.

Advertentie