Zaterdagavond pakte KV Mechelen haar eerste competitiezege van het seizoen. De sfeer voor de wedstrijd was gespannen. Iedereen wist dat het die avond moest gebeuren, anders zou Yannick Ferrera serieus in vraag gesteld worden. Maar de coach pakte de wedstrijd goed aan door zijn ontdekking in de basis te laten starten: Hassane Bandé.

Bandé is gerust wel een ontdekking te noemen. Hij zorgde voor de Mechelse zege met twee doelpunten tegen STVV. Daardoor zit hij al aan vijf goals in vijf wedstrijden waarin hij mocht aantreden, inclusief de beker. Het is al een wonder dat hij zo’n cijfers kan voorleggen, laat staan dat hij speelminuten maakt, want dit had niemand voor het seizoen durven voorspellen. 18 jaar en dit al neerzetten? Een echt talent.

Waar KV Mechelen hem heeft gevonden is meer dan opmerkelijk. Bandé speelde voor hij in Mechelen aankwam nog in zijn thuisland Burkina Faso. Zijn ex-club Salitas FC is een opleidingsschool die eigenlijk geen echt competitievoetbal speelt. Daarom heeft KV Mechelen hier een zeer mooie ontdekking gedaan. Toen Bandé in Mechelen aankwam, werd hij in een Vlaams gastgezin geplaatst om hem zo goed mogelijk thuis te voelen in een voor hem onbekend land. Op het veld kan je zien dat hij zich thuis voelt in Mechelen.

Hassane Bandé is deze zomer geïntroduceerd bij de A-kern van KV Mechelen. Hij kreeg wel wat kansen tijdens de voorbereiding, maar daarin kon je nog maar weinig over hem zeggen. Er liepen ook een aantal testers en jeugdspelers rond die dezelfde kansen kregen. Zo was Soladio, nu bij de beloften van KV, ook trefzeker tijdens de oefenmatchen en kreeg hij toch eerder de voorkeur op Bandé. Dan heeft Ferrera zijn werk gedaan door Bandé af en toe te laten invallen op de linkerflank in plaats van in de spits. En sindsdien zijn zijn indrukwekkende statistieken beginnen tellen.

Met zijn basisplaats tegen STVV heeft Bandé eigenlijk bevestigd wat hij waard is. Hij heeft het killersinstinct van Onyekuru, daarom kan je hem ook zo goed met hem vergelijken. Of hij dan ook 20 doelpunten zal maken betwijfel ik, maar hij is zeker goed op weg. Zijn rol binnen het team zal steeds belangrijker worden, als hij mag blijven spelen.

Advertenties