Het KNVB Bekerduel tussen amateurclub ASV De Dijk en AFC Ajax wordt mogelijk in het Olympisch stadion afgewerkt. Het sportcomplex van de Amsterdamse club is volgens de autoriteiten ”te onveilig”. Ook is het stadion van FC Volendam een optie om als strijdtoneel te gebruiken.

Beide clubs komen uit Amsterdam, daarom lijkt de opkomst van de Ajax-supporters te grootschalig om op een amateurcomplex te gaan voetballen. Volgens de directeur van De Dijk komt deze beslissing niet als een verrassing: “Dat verbaast ons niet. We gingen er eigenlijk al van uit.”

Tegen het Parool zegt Ton Langelaar: “Beide locaties hebben een leuke kant. Vanuit Amsterdam gezien zou het natuurlijk het mooist zijn om de wedstrijd in Amsterdam te spelen, maar ik vind het ook wel een grappige woordspeling als De Dijk in Volendam zou spelen.”

ASV De Dijk ging door naar de volgende ronde na een overwinning op HHC Harderberg, Ajax versloeg de amateurs van Scheveningen.

 

Advertentie