Manchester City-verdediger Benjamin Mendy maanden aan de kant wegens knieblessure

Benjamin Mendy heeft afgelopen dinsdagavond een op het oog zware knieblessure opgelopen. Het gebeurde in de wedstrijd tegen Shakthar Donetsk. Hierdoor is Manchester City waarschijnlijk opnieuw veroordeeld tot de transfermarkt om weer een nieuwe verdediger aan te trekken. 

Mendy was door zijn specifieke kwaliteiten aan de linkerkant dé kracht van de ploeg van trainer Pep Guardiola. Door het wegvallen van Mendy staat hij opnieuw voor een puzzel. ‘Voor de manier waarop wij spelen is hij een unieke speler. Dit is een klap.’, aldus de Spaanse succescoach.

De Franse vleugelverdediger heeft schade aan een kruisband opgelopen. Wat de ernst van de blessure is wordt de komende dagen onderzocht in Barcelona, maar normaal gesproken staat daar een herstelperiode van 6 tot 9 maanden voor. Dit is een aderlating voor het voetbal dat Guardiola wil spelen. Over een eventuele vervanger liet Guardiola alleen dit kwijt: ‘We zullen zien of we in januari een vervanger kopen. We wilden eigenlijk volgend jaar zomer pas een extra linksback halen. We hebben ook de nodige alternatieven binnen onze selectie. Danilo, Fabian Delph, Fernandinho en zelfs Oleksandr Zinchenko kunnen daar spelen’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.