Waasland-Beveren tegen Antwerp, dat is de Scheldederby. De Waaslanders zijn aan een sterk seizoen bezig en kregen al veel lof voor hun mooie spel. Het enige probleem van de fusieclub is dat hun puntenaantal dat niet vertegenwoordigt. Clement was na de wedstrijd dan ook tevreden dat ze naast goed te spelen ook de drie punten konden grijpen. Ook Antwerp heeft zijn start niet gemist. Vooral op verplaatsing, waar ze ongeslagen waren, toonden de Antwerpenaren zich een sterke ploeg. 

De Freethiel was uitverkocht voor deze partij, maar toch bleven de supporters op hun honger zitten na de eerste helft. Zoals beide trainers achteraf zeiden was de wedstrijd in evenwicht. Maar dat komt vooral doordat niemand echt op niveau presteerde. Dequevy en Haroun kregen de beste kansen in de eerste helft maar besloten telkens op de doelman. De brilscore aan de rust was hoe dan ook een terechte uitslag.

In de tweede helft werd de thuisploeg dominanter. Al vroeg in de tweede helft werd het 1-0. Hoewel Morioka de bal over de zijlijn speelde, mocht Waasland-Beveren toch ingooien, Boljevic ging met de bal aan de haal en schoot het leer hard in de linkerbovenhoek.  Een prachtig doelpunt dat Antwerp met verstomming deed slagen. De uitploeg kwam de opdoffer niet meer te boven en Waasland-Beveren speelde haar dominantie goed uit. Morioka en uitgerekend ex-Antwerp-speler Dierckx legden de 3-0-eindstand vast.

Advertentie