Colin Coosemans is deze week onze Jupiler Pro League-Speler Van De Week. Coosemans keepte een goede wedstrijd met Malinwa op Moeskroen, maar zijn ultieme hoogtepunt kwam er in minuut 92, toen Coosemans mee naar voor ging op een vrije schop en zowaar een assist gaf.

De Kakkers stonden eerst nog op achterstand met 2-0 en misten een strafschop, maar uiteindelijk zorgde Schoofs voor de aansluitingstreffer. Het leek een nederlaag te worden voor KVM, maar in minuut 92 kreeg het een vrije schop en doelman Coosemans kwam mee naar voren. De vrije trap belandde uiteindelijk ook bij de Mechelse doelman, die eerst nog een fraaie actie deed, maar toen toch de bal verloor. Malinwa veroverde de bal al direct terug en de bal kwam bij Coosemans terecht, die voorgaf tot bij Cobbaut, hij scoorde in extremis gelijk. Ongetwijfeld een uniek beeld dat we zaterdagavond zagen op de Belgische velden.

Racing Genk morste afgelopen zaterdag alweer met punten, dit keer op Eupen. De Smurfen zetten de scheve situatie recht na rust en onder andere Marcus Ingvarten had daar een groot aandeel in. De Deen, die afgelopen zomer voor 5 miljoen overkwam, kon eindelijk zijn eerste twee doelpunten maken voor de Limburgse club. Ook Ryota Morioka was bij Waasland-Beveren weer op dreef. Morioka scoorde en liet scoren. De Japanner scoorde dit seizoen al 5 keer en gaf ook al 6 assists.

Advertenties