Op 1 oktober was er een referendum gaande in de Spaanse deelstreek Catalonië, met de vraag of de regio onafhankelijk kan gaan worden. Met veel oproer werd dit referendum ingezet door de Catalanen, en FC Barcelona moest haar wedstrijd spelen zonder publiek. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de Spaanse grootmacht als Catalonië onafhankelijk wordt?

De president van de club, Josep Bartomeu, heeft een verklaring afgegeven: ”Allereerst hebben wij geen invloed op de uitslag van het referendum. Ten tweede, hebben wij wel besloten om te gaan waar Espanyol heen gaat.”

”Maar, met alle respect, zou elke competitie ons willen hebben.”

Gabriel Rufián, congreslid van de Catalaanse Linkse Republikeinen, verklaarde: ”Barcelona hoort bij LaLiga, niet anders dan dat Monaco in de Ligue 1 zit.”

Hoofdtrainer van Real Madrid, Zinadine Zidane zei: ”Ik kan mij geen LaLiga voorstellen zonder Barcelona, zonder 2 grote rivalen. De competitie zou gedomineerd worden door Real als Barcelona zou vertrekken en dat is een flinke tegenslag, niet alleen voor LaLiga, maar voor het wereldvoetbal.”

Advertenties