Juventus scout Belgisch international Thomas Meunier tijdens interlandweken

Het Italiaanse Juventus is al een tijdje op zoek naar een vervanger voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Dani Alves. Met de komst van Mattia De Sciglio dacht de grootmacht wel goed te zitten, maar de Italiaan heeft zijn blessurehistorie vanuit AC Milan meegenomen naar zijn nieuwe club. De 24-jarige speler is momenteel namelijk opnieuw geblesseerd tot ongeveer 15 oktober.

Juve heeft op de rechtsbackpositie verder ook Stephan Lichtsteiner nog in de selectie, maar voor hem wordt al met een schuin oog naar een nieuwe club gezocht. Ook Andrea Barzagli speelde regelmatig naast de centrale verdedigers, maar hij schuift toch liever een plekje naar links op. Een aanwinst lijkt dus de enige goede oplossing.

Door de komst van Dani Alves bij PSG keek Juventus eerder al naar Serge Aurier, hij vertrok echter naar Tottenham Hotspur. De Parijzenaren hebben echter nog een goede rechtsback in huis: Thomas Meunier. De 26-jarige Belg speelt nu al bijna anderhalf jaar in de Franse hoofdstad en mag nú nog regelmatig spelen, maar hij lijkt zijn plek uiteindelijk toch te gaan verliezen aan Dani Alves.

Juve gaat de komende 2 internationale wedstrijden van België, tegen Bosnië en Herzegovina (7 oktober, 18:00) en Cyprus (10 oktober, 20:45), specifiek letten op Meunier. Het is nog onbekend of Juve eventueel al in januari voor Meunier wil gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s