Chris Gunter, Gareth Bale en Joe Allen streden om de titel ‘Welsh-voetballer van het jaar’. Zeer verrassend is het feit, dat Real Madrid-ster Gareth Bale niet heeft gewonnen. De 28-jarige Chris Gunter ging met de titel aan de haal.

De rechtsback staat onder contract van Championship-club Reading FC, waar Jaap Stam de trainer is en de Nederlanders Roy Beerens, Leandro Bacuna, Pelle Clement en Joey van den Berg spelen. Chris Gunter is een vertrouwd gezicht in het nationale elftal van Wales en stoot met zijn titel Gareth Bale van de troon. De voormalig duurste speler van de wereld won vorig seizoen de Champions League met Real Madrid, maar wordt dus afgetroefd door een rechtsachter met een marktwaarde van ongeveer €2.500.000.

Ter compensatie won Gareth Bale wel de ‘players’ player of the year award’, maar deze staat in schril contrast met de titel van Gunter. Gareth Bale won de afgelopen vier jaar de titel van ‘speler van het jaar’. Daarvoor, in 2012, werd hij ook al eens afgetroefd door Joe Allen. Gunter speelde al 81 duels voor de Welshman en hij was ook actief op het EK 2016.

Wales gaat de komende week de cruciale WK-Kwalificatieduels spelen tegen Georgië en Ierland. Het kleine Britse land staat tweede in poule D en moet Servië voor zich houden. Achtervolgers zijn onder meer Ierland en Oostenrijk, waardoor de laatste kwalificatiewedstrijd tegen de Ieren van cruciaal belang kan zijn.

Wales dient het aankomende week te doen zonder Gareth Bale, hij is geblesseerd. Tom Bradshaw, spits van Barnsley, is zijn vervanger.