Vanmorgen werd op de website van Lierse bekendgemaakt dat de samenwerking met trainer Vanderbiest beëindigd werd. De 39-jarige coach uit Vilvoorde kon enkele dagen voor zijn 40e verjaardag zijn spullen pakken na overleg met het bestuur.

Lierse kende een zeer teleurstellende start van het seizoen. Na het mislopen van beide periodetitels afgelopen seizoen, en dus ook de kans op promotie, werd Erik Van Meir op straat gezet en vervangen door Vanderbiest. In play-off 2 ging de coach roteren met zijn ploeg, maar zelfs hierna kwamen er nog wel wat tegenslagen. Enkele sterkhouders vertrokken en dus had Vanderbiest opnieuw werk met het vormen van zijn ploeg. Ondanks de tegenslagen had Vanderbiest toch reeds een typeploeg moeten hebben om op verder te bouwen, maar iedere week kwam de Brusselaar met enkele andere namen aan de aftrap.

Zijn het enkel  foute beslissingen van Vanderbiest of heeft de malaise ook te maken met de extra-sportieve zorgen? Een vraag die na enkele weken misschien beantwoord kan zijn. T2 Will Still krijgt nu de moeilijke taak om de spelers klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijd tegen Tubeke zondag als interim-coach. Indien Lierse verliest tegen de Waals-Brabanders, zal het op de laatste plaats komen te staan, indien ze de 3 punten kunnen thuishouden komen ze 5 punten boven de laatste plaats.