FC Utrecht heeft zaterdag na 5 duels weer eens gewonnen in de Eredivsie. De  Domstedelingen waren thuis met 3-1 te sterk voor Heerenveen.

Stijn Schaars opende de score in een aantrekkelijke wedstrijd in de Galgenwaard. Hij schoot een vrije trap, die van richting werd veranderd, achter doelman Jensen. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Yassin Ayoub maakte de 1-1, eveneens uit een vrije trap. Doelman Martin Hansen was kansloos op het prachtige schot van Ayoub.

Vlak voor rust zorgde Jean-Cristophe Bahebeck voor de 2-1 van FC Utrecht. Op aangeven van Ayoub kon de Franse aanvaller uitbreken en schoot hij de bal in de korte hoek door de benen van Hansen.

In de tweede helft bracht Bahebeck de marge op twee. Uit een voorzet van Robin van der Meer wist de huurling van Paris Saint-Germain de 3-1 binnen te koppen. Bahebeck heeft nu drie competitietreffers achter zijn naam staan. Heerenveen probeerde in de slotfase nog wat te forceren. Michel Vlap kreeg nog een grote kans op een doelpunt. Hij kopte net naast na een voorzet van Reza Ghoochannejhad.

Door de overwinning stijgt FC Utrecht naar de 7e plaats met 13 punten. SC Heerenveen blijft op de 6e plaats hangen met 14 punten.

 

Advertentie