Het Internazionale van Luciano Spalletti heeft zondagavond in een prachtige wedstrijd tegen aartsrivaal AC Milan dankzij spits Mauro Icardi de 3 punten binnen weten te slepen. Na een matige eerste helft van de uitspelende ploeg begon Milan de 2de helft sterk, maar was het uiteindelijk toch niet goed genoeg voor het sterke Inter.

Matige eerste helft van AC Milan
Afwezige basisspelers vooraf waren spits Nikola Kalinic (liesblessure) en Hakan Calhanoglu (geschorst) aan Milans kant, Marcelo Brozovic deed vanwege een kuitblessure niet mee bij Inter. Internazionale begon de wedstrijd in de bekende 4-2-3-1-formatie, met de dreiging aan de buitenkant van Perisic en Candreva. Milan startte in een verdedigende 3-5-2-opstelling met Romagnoli, Bonucci en Musacchio spelend voor keeper Donnarumma.

Inter begon de wedstrijd een stuk sterker dan Milan en wist dan ook rond het halve uur op een 1-0-voorsprong te komen door spits Icardi, die een strakke voorzet van Candreva slim binnenwerkte. Milan leek ondertussen een lekker oefenwedstrijdje te spelen, het miste de passie. Kessié verliet daarom in de rust het veld voor de jonge Patrick Cutrone, de 19-jarige Italiaan uit de eigen jeugd van AC Milan, die dit seizoen in 6 gespeelde wedstrijden al 3 keer wist te scoren.

Vanoudse derby-strijd in spectaculaire 2de helft
Milan kwam daardoor meteen een stuk veller het veld op en wist zowaar al vroeg te scoren, het doelpunt van Cutrone werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Suso, een ander talent van Milan, dat hem 2,5 jaar geleden voor zo’n 1 miljoen euro overnam van Liverpool, wist met een prachtig schot met links echter de gelijke stand op het scorebord te zetten.

Inter nam echter geen genoegen met een gelijkspel en dus gaf ook de thuisploeg iets gas bij. Na een mooie dribbel van Perisic knalde Icardi met een prachtige kung fu-achtige trap de bal in de verre hoek en zo wist hij er 2-1 van te maken. Het vervolg van de wedstrijd gooide Inter de boel dicht en ging het op de counter spelen. Milan kwam eenmalig met geluk door de verdediging en wist een prachtige redding van Handanovic om te zetten in een ongelukkige eigen goal van de keeper.

Het leek dus een gelijkspel te worden, totdat linksback Ricardo Rodriguez, die toch al een verdedigend matige wedstrijd speelde, een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied. Icardi legde aan voor de strafschop en wist daarmee zijn hattrick compleet te maken. De eindstand werd zo bepaald op 3-2. Vooral dankzij sterke optredens van spits Icardi en keeper Handanovic.

Advertenties