Ondertussen zijn we al 10 speeldagen ver. Ook op deze tiende speeldag is er weer iemand verkozen tot ‘Speler van de week’, deze keer is het niemand minder dan Junior Edmilson. Edmilson scoorde en liet scoren en lag mee aan de wederopstanding van Standard zondagmiddag.

Het begon weer niet al te best voor de Rouches, want D’Haene bracht Kortrijk op een vroege voorsprong. De Luikse hoofden gingen niet omlaag en Standard kwam al snel op gelijke hoogte door Junior Edmilson. De Braziliaanse Belg profiteerde optimaal na een vreemde actie van Makarenko, die de bal tegen zijn eigen doelpaal kopte. Edmilson werkte beheerst de rebound binnen. Diezelfde Edmilson lag ook aan de basis van de 2-1. Met een heerlijke crosspas bereikte Edmilson Mpoku, die in een tijd tot bij Sa tikte, die op zijn beurt afwerkte. Na de uitsluiting van Pocognoli en de wissel van Mpoku mocht Edmilson de wedstrijd zelfs afwerken als kapitein van de Rouches. Is de Luikse sneltrein nu eindelijk vertrokken?

KAA Gent kon eindelijk nog eens winnen, in eigen huis en onder trainer Yves Vanderhaeghe. Dat was mede te danken aan Kalu. De Nigeriaan zorgde voor beide Gentse doelpunten, telkens op aangeven van landgenoot Moses Simon. Bij Club Brugge was Ruud Vormer ook weer belangrijk. De Nederlander scoorde het snelste doelpunt van dit seizoen, namelijk na 28 seconden. Vormer maakte ook zijn voorsprong in het Pro Assist Century groter, de Nederlander gaf er gisteren weer 2, maar zijn assist op Limbombe werd niet meegeteld. Vormer staat in totaal nu op 9 stuks.

Advertentie