Malmö FF is wederom de landskampioen van Zweden! Malmö wist maandagavond met 1-3 bij IFK Nörrkoping te winnen, nadat ze bij de rust nog met 1-0 achter stonden. De ploeg uit het zuiden van Zweden is daarmee drie wedstrijden voor het einde kampioen van de Allsvenskan.

De 1-3-zege op IFK Nörrkoping is voor Di Blåe genoeg voor haar twintigste landstitel, waardoor het een tweede gouden ster boven haar logo mag plaatsen. Na 27 wedstrijden gespeeld te hebben in de Zweedse Allsvenskan, heeft Malmö inmiddels 60 punten behaald. Naaste belager AIK Solna heeft er 50, waardoor de Zuid-Zweden niet meer in te halen zijn.

Bij Malmö FF spelen veel oud-bekenden van Nederlandse en Belgische ploegen. Lasse Nielsen (ex-AA Gent en ex-NEC), Rasmus Bengtsson (ex-FC Twente), Magnus Wolff Eikrem (ex-Heerenveen), Carlos Strandberg (ex-Club Brugge en ex-Westerlo), Behrang Safari (ex-Anderlecht) en Markus Rosenberg (ex-Ajax) behoren tot de kampioenenploeg van Di Blåe. Malmö FF werd vorig seizoen ook al landskampioen, toen volgden ze IFK Nörrkoping op.

Malmö FF werd dit seizoen al in de tweede kwalificatieronde van de Champions League uitgeschakeld door het Macedonische FK Vardar. Daardoor spelen Di Blåe dit seizoen geen Europees voetbal. Met het landskampioenschap van dit jaar hebben de Zweden zich sowieso al geplaatst voor de kwalificatieronde van de Champions League voor volgend seizoen.