Wat iedereen verwachtte, is dan toch gebeurd: Ronald Koeman is geen coach meer van Everton. Ondanks de zware investeringen die The Toffees afgelopen zomer deden, kon Koeman de verwachtingen niet inlossen. Everton staat momenteel op een zorgwekkende 18de plaats. 

Koeman kende twee succesvolle seizoenen bij Southampton, waarna hij weggekaapt werd door Everton. Hier moest hij de huidige bondscoach van België, Roberto Martinez, vervangen. Koeman beschikte over een stevige kern, met als sterspeler Romelu Lukaku, die scoorde aan de lopende band. Koeman haalde een zevende plek met Everton en kwalificeerde zich voor de Europa League.

Dit seizoen draaide het echter anders. Topschutter Romelu Lukaku vertrok, maar Everton investeerde wel vele miljoenen in spelers als Pickford, Sigurdsson en Klaassen, tevens kwam Wayne Rooney terug, maar zij konden de verwachtingen niet inlossen. Everton speelde 9 competitiewedstrijden, waaruit maar 8 punten gehaald werden. Zondagmiddag verloor Everton nog thuis tegen Arsenal met 2-5, dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

In een kort statement wilt Everton het volgende kwijt op haar website: “We willen Ronald Koeman bedanken voor zijn inzet de voorbije 16 maanden en voor de 7e plaats waarnaar hij de club loodste vorig seizoen”. David Moyes, die in het verleden ook al coach was van The Toffees, is de topkandidaat om Koeman op te volgen.

Ook zijn broer, Erwin Koeman, die als assistent-trainer actief is, moet waarschijnlijk per direct de club verlaten. Zien we dit duo binnenkort op de bank bij wedstrijden van Oranje?

Advertentie