Het Nou Camp in Barcelona is al sinds 1957 het thuis van de plaatselijke FC, maar kan door een grote sponsordeal nu van naam gaan veranderen. FC Barcelona is namelijk met het plaatselijke, farmaceutische bedrijf Grifols in onderhandeling over een miljoenendeal.

Door de planning voor de renovatie van het stadion en een potentieel nieuw contract voor sterspeler Lionel Messi zijn Los Culés hard op zoek naar nieuwe geldbronnen en lijken met Grifols dan ook een goudmijn gevonden te hebben. Het enige wat vanuit Barça moet gebeuren is een verandering in de naam van het stadion: van het welbekende “Nou Camp” moet voortaan “Nou Camp Grifols” worden gemaakt.

FC Barcelona krijgt een bedrag rond de 350 miljoen euro voor de deal, waarbij de naam waarschijnlijk voor in ieder geval de komende 30 jaar veranderd wordt. Het zou daarmee tevens een record verbreken in de sportwereld. De grootste deal tot nu toe was die tussen de New York Jets, de New York Giants en verzekeringsgigant Metlife, waarbij net iets minder gemoeid was.

Advertenties