Vorige week was het de wedstrijd van alles of niets voor Albert Stuivenberg. Nu, een week later kan, Stuivenberg weer even rustig ademhalen na een 6/6 tegen Anderlecht en Club Brugge. Zaterdagavond zal het echter alles of niets zijn voor die andere coach, Yannis Anastasiou. Kortrijk staat momenteel maar 2 punten boven de degradatiezone, met een droevige 10/30.

10/30 (en 4/27), bij KV Kortrijk hadden ze beter verwacht. Afgelopen woensdag leek Kortrijk eindelijk nog eens aan het langste eind te trekken, maar de Kerels gaven een 1-0-voorsprong uit handen tegen Waasland-Beveren, en verloren vervolgens nog met 1-2. Het leek toen echt over voor Anastasiou, maar het KVK-bestuur geeft hem dus nog één kans. Er werd wel al gepraat met opvolgers. De voorkeur zou uitgaan naar Jankovic, al is ook De Boeck kandidaat. Joseph Allijns zou het liefst Georges Leekens willen aanstellen.

Voor KV Kortrijk-speler Bennard Kumordzi wordt het een speciale wedstijd. Hij zal voor het eerst tegen zijn ex-club Racing Genk spelen, waar hij 5 jaar actief was. Het is  nog niet zeker of hij zaterdagavond wel zal spelen, want afgelopen woensdag moest Kumordzi ook plaatsnemen op de bank. Bij Kortrijk zijn o.a. Ivanof, Lepoint, Van Loo en Kagelmacher nog geblesseerd.

Voor Racing Genk was het een deugddoende week. Vorige zondag werd er met 0-1 gewonnen op het veld van Anderlecht en afgelopen woensdag werd leider Club Brugge verslagen met 2-0. Er was wel één spelbreker, want Sander Berge moest geblesseerd na de kant en zal vermoedelijk enkele weken out zijn met een spierscheur. De spoeling op het middenveld wordt nu wel erg dun bij Genk, want na het uitvallen van Berge blijft enkel Heynen nog over. Zebli is ook nog altijd gekwetst, dus probeerde Stuivenberg linksachter Khammas uit op het middenveld als noodoplossing. Voor het eerst sinds 10 maanden zit ook Nikolaos Karelis terug in de selectie. Karelis speelde al 3 wedstrijden met de beloften en scoorde vorige maandag ook nog eens 2 keer in de Limburgse derby tegen Sint-Truiden.

Stuivenberg is wel op zijn hoede, meldde hij op de persconferentie: “Dat wordt weer een heel andere wedstrijd. Het zou kunnen dat we het initiatief opgedrongen krijgen. Al zou het ook zomaar kunnen dat ze, gezien hun puntennood, ons meteen naar de keel willen grijpen en ons zo willen verrassen.. Daar moeten we op berekend zijn. Aanvallende kwaliteit is er wel degelijk. Uit de statistieken blijkt dat ze vooral in het laatste kwartier tot kansen komen. Van onderschatting kan en zal geen sprake zijn. We hebben nu twee keer na elkaar gewonnen en dat geeft een goed gevoel. Je moet nu wel de volgende stap zetten, anders hebben die twee winstwedstrijden opnieuw minder waarde. We weten wat er nodig is om deze wedstrijd te winnen. Als eerste scoren en zelf het verschil maken, daar zal het op aan komen.”

Het is ook voor Genk de derde wedstrijd op een week tijd, ook dat ziet Stuivenberg als een pijnpunt. “Twee wedstrijden waarin je tot het gaatje moet gaan na elkaar is natuurlijk een fysieke aanslag. Het herstel is maar kort en met het oog op de wedstrijd van zaterdag is dat vanzelfsprekend van het grootste belang. We hebben heel beperkt kunnen trainen vandaag maar we hebben toch kunnen doen wat we moesten: ervoor zorgen dat iedereen zo fit en zo fris mogelijk aan de wedstrijd in Kortrijk kan beginnen.”

Selectie KV Kortrijk:

Bruzzese, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, Ajagun, Chevalier, Kage, Van Eenoo, Van Der Bruggen, Budkivskyi, Pupe, Azouni, Galens, Verboom, Atal, Kaminski, D’Haene en Perbet.

Selectie KRC Genk:

Vukovic, Jackers, Coucke, Brabec, Nastic, Khammas, Karelis, Ingvartsen, Samatta, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Mata, Heynen, Benson, Maehle en Aidoo.

Advertenties