Waasland-Beveren: van degradatiekandidaat naar revelatie

Dat Waasland-Beveren het dit seizoen fantastisch doet, mag toch wel ondestreept worden. Na jaren onderaan te bengelen, staat het nu op een toch wel dik verdiende zesde plaats. Dat het bestuur heel goed werk heeft verricht met het aankopen van Morioka, Dierckx en Schrijvers, maar ook het houden van enkele sterkhouders zoals Seck, Jans en Camacho, toont ambitie. 

18 op 36

De Waaslanders starten dit seizoen heel goed, 18 op 36. 5 keer gewonnen, meeste goals in de hele competitie en geen duiventil meer, het tegenovergestelde van de jaren hiervoor.

Philippe Clement

De trainer van W-B voerde al enkele veranderingen door: op balbezit spelen, voortdurend aanvallen en hoog druk zetten. Geel-blauw scoorde al evenveel goals als in de reguliere competitie vorig jaar. Ook nog een verandering: de spelers slapen tussen de trainingen door op matrassen om snel te recupereren.

Moeilijke wintertransferperiode

Vele spelers van Waasland-Beveren zullen grof wild zijn op de transfermarkt. De club zal heel blij zijn als het februari zal zijn. Verder wil geel-blauw ook nog de optie om Angban definitief over te nemen lichten, de aflopende contracten van Seck, Demir en Moren zullen waarschijnlijk ook verlengd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.