KV Kortrijk – KRC Genk, een wedstrijd zonder doelpunten waar beide ploegen niets mee opschieten. KV Kortrijk kan niet uit de degradatiezone geraken en KRC Genk kan zich niet nestelen in de top 6. Genk was de betere ploeg, maar kon weer haar kansen niet afmaken. Karelis maakte zijn rentree, weliswaar in mineur, want hij miste de beslissende strafschop. 

De wedstrijd kwam traag op gang en de eerste kansen waren voor Kortrijk. Chevalier en Azouni probeerden wat, maar telkens was Vukovic bij de pinken en verdween de bal in hoekschop. Na een kwartier werd Samatta diepgestuurd, maar zijn schot werd geblokt. Kortrijk ging in de tegenaanval, een schot van Perbet, maar die stuitte weer op een sterke Vukovic. Van de ene kant weer naar de andere, waar Aidoo een grote kopkans miste op een corner van Schrijvers. 5 minuten later mochten ze bij de Kerels van geluk spreken dat Smet geen rode kaart trok voor Azouni, die voor een gemene trap zorgde op de enkel van Pozuelo.

Even later deed Azouni zijn toneeltje nog eens over, dit keer plantte hij zijn schoen op de voet van Samatta, maar voor de tweede keer bleef hij onbestraft door ref Wim Smet. Vlak daarna had Genk op voorsprong moeten komen nadat Samatta vlak voor doel werd aangespeeld. De Tanzaniaan had de bal gewoon laag moeten plaatsen, maar hij trapte hard op Kaminski en zo was de kans verprutst. De eerste helft leek als een nachtkaars uit te doven, maar een minuut voor tijd haalde Chevalier verwoestend uit vanop de rechterkant, het schot ging net naast.

De tweede helft kwam, net als de eerste, moeizaam op gang. Na 10 minuten vielen er drie goede kansen in evenveel minuten. Ingvartsen werd aangespeeld, maar kon vanuit een scherpe hoek niet scoren. De tweede kans was voor Aidoo, hij kopte op Kaminski. En ten slotte werd Samatta diepgestuurd na mistasten van Kovacevic, Samatta ging alleen af op Kaminski, maar hielp de kans alweer om zeep, want hij schoot de bal hoog over doel. Kortrijk liet zich niet doen en het was ei zo na 1-0, toen de voorzet van Van der Bruggen afweek en bijna bij Vukovic in doel ging. Aan de overkant was er weer een kans voor Samatta om de score te openen. Ditmaal na een krachtige en goede kopbal, maar de bal vloog enkele millimeters naast.

Stuivenberg had er genoeg van en riep 20 minuten voor tijd Nikos Karelis naar de bank, die na 10 maanden zijn rentree maakte. Hij kwam de ongelukkige Samatta aflossen. Ondertussen was ook Maehle ingevallen, hij moest die andere KVK-invaller Budkivskyi van een doelpunt houden. 10 minuten voor tijd kreeg Genk een penalty toegewezen na een duidelijke handsbal. Het duurde even voor de penalty was toegekend, want het was wachten op een videoref. Smet ging uiteindelijk kijken en na een viertal minuten besliste hij eindelijk en kende hij Genk een penalty toe. Karelis achter de bal en hij kon helemaal de held van de avond worden, maar het werd een avond in mineur voor de Griek. Karelis trapte op Kaminski.

Genk kreeg nog bijna het deksel op de neus in de slotfase, maar had Vukovic een goede save in huis op een poging van Budkivskyi. De wedstrijd eindigde zo op een treurige brilscore. Genk blijft achter met 18/36 en laat zo de kans liggen om in de top 6 binnen te dringen. Voor Kortrijk is het momenteel ook nog zweten, want met 11/39 staan ze maar 3 punten boven rode lantaarn KV Mechelen.

Opstelling KV Kortrijk : Kaminski, Verboom, Kovacevic, Rougeaux, Attal, D’Haene (84’ Kagé), Vanderbruggen, Azouni, Ajagun, Chevalier en Perbet (72’ Budkivskyi).

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Colley, Aidoo, Mata (74’ Maehle), Heynen, Schrijvers, Malinovskyi (87’ Buffel), Pozuelo, Samatta (70’ Karelis) en Ingvartsen.

 

 

Advertenties