KRC Genk heeft voor de tweede week op rij 0-0 gespeeld. Er was weer geen efficiëntie te zien bij de club uit Limburg en dus lieten ze ook voor de tweede week na elkaar de kans om in play-off 1 te geraken liggen. Genk zakt zo naar de tiende plek, Lokeren volgt een plaats lager met 3 punten achterstand.

Albert Stuivenberg koos voor dezelfde namen die vorige week gelijkspeelden op KV Kortrijk. Bij Lokeren kon Peter Maes geen beroep doen op Overmeire, die werd vervangen door Kehli. De wedstrijd begon met weinig spektakel, maar Genk was wel de ploeg met het meeste tempo. De eerste kans was toch voor de ploeg uit het Waasland. Skulason zette voor tot bij Kehli, die op doel kopte. Vukovic redde knap. Genk probeerde een antwoord te bieden. Een afstandsschot van Malinovskyi vloog hoog over.

Vijf minuten later was er een grotere kans voor Genk. Schrijvers schilderde de bal perfect op het hoofd van Ingvartsen, die goed naar doel kopte en Verhulst tot een goede redding dwong. Op de daaruitvolgende corner vloog Verhulst in op Samatta, die geblesseerd bleef liggen en verzorging moest krijgen. Uiteindelijk kon Samatta toch verder, maar twee minuten later ging de Tanzaniaan opnieuw tegen de grond en toen was het definitief einde wedstrijd voor de Genkse spits. Karelis kwam Samatta vervangen en had vlak voor rust de mogelijkheid om Genk op 1-0 te brengen. De Griek maakte echter de foute keuze en legde af tot bij Pozuelo, hier had hij altijd zelf op doel moeten schieten.

De tweede helft begon direct met een kans voor Lokeren via Kehli, maar het schot ging voorlangs. Na een kwartier kreeg Colley een discutabele gele kaart, waardoor Lokeren ook een vrije trap kreeg. Die bal kwam bij De Sutter terecht, die perfect richting doel kopten waarna Vukovic een schitterende redding uit zijn mouwen schudde. Genk probeerde te reageren en dat was telkens via Karelis. De Griek trapte eerst op Verhulst, daarna vloog zijn schot over. Genk bleef kansen krijgen, zo redde Verhulst nog schoten van Karelis en Ingvartsen, maar de efficiëntie ontbrak alweer bij Racing. De Limburgers kregen op het einde nog bijna het deksel op de neus, maar Vukovic was alweer bij de pinken en hield een eigenlijk al gemaakte goal uit zijn netten, het schot kwam van de voet van Skulason.

De wedstrijd eindigde zo op 0-0, voor Lokeren een gewonnen punt, voor Genk alweer twee verloren punten. Genk kan wel al vier keer op rij de 0 houden, maar nu wringt het schoentje voorin: een gebrek aan efficiëntie.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Colley, Aidoo, Mata (84’ Maehle), Heynen, Malinovskyi, Pozuelo, Schrijvers (79’ Benson), Samatta (40’ Karelis) en Ingvartsen.

Opstelling Sporting Lokeren : Verhulst, Maric, Skulason, De Sutter (74’ Enoh), Kehli (90’ Söder), Ticinovic (79’ Marzo), Rassoul, De Ridder, Filipovic en Mpati.

Advertenties