KAS Eupen heeft Claude Makélélé aangesteld als haar nieuwe trainer. De Fransman zal er Jody Condom opvolgen, die maandagochtend bedankt werd voor bewezen diensten. Makélélé maakte als speler furore bij topclubs als PSG en Real Madrid.

“Om met succes de nieuwe uitdagingen van de komende weken aan te gaan” heeft Eupen maandagochtend beslist om Jordi Condom te bedanken voor bewezen diensten. Dit meldde Eupen op haat website. Ook al staan de panda’s op een laatste plek, hadden niet veel mensen het ontslag van Condom zien aankomen. Al bevestigde Eupen zelf dat een trainerswissel zich al eerder opdrong, gezien de sportieve ontwikkelingen gecombineerd met de huidige rangschikking. Er werd Condom wel een andere functie aangeboden, maar die zou de Spanjaard geweigerd hebben. “Onze deur zal voor Jordi en zijn familie altijd open staan”, vermeldde Eupen nog op haar site.

Condom was sinds 2012 actief bij de panda’s,  hij startte er als T2 en nam in 2015 de plaats in van de zijn toen vertrekkende landgenoot Bartolomé Marquez Lopez. Condom bracht Eupen in 2016 naar de Jupiler Pro League en daar deed hij het met zijn ploeg goed als nieuwkomer. Zo schakelde Condom onder andere Club Brugge uit in de Croky Cup. Maar dit seizoen liep het niet van een leien dakje, want de club sluit de rangschikking af.

Eupen had wel al meteen een vervanger aangesteld, Claude Makélélé (44) moet de club in eerste klasse houden. De oud-middenvelder van o.a. Chelsea, PSG en Real Madrid beaamt volgens de club de nodige ‘fair play en vechtlust’ die de club nodig heeft. Het palmares van Makélélé als speler is indrukwekkend. Hij werd Frans en twee keer Spaans kampioen, won de Champions League, Europese Supercup en Intercontinentale beker. Hij werd bovendien ook nog Engels kampioen en won in 2010 zijn laatste prijs, namelijk de Franse beker.

 

 

Advertentie