FC Barcelona in gesprek met Bayern München voor koop Real Madrid-speler James Rodríguez

FC Barcelona staat momenteel met maar liefst 8 punten boven nummer 3 en concurrent Real Madrid in de competitie, maar toch wordt er op de achtergrond al gekeken naar versterkingen voor het volgende seizoen. Barca-legende en tevens aanvoerder Andrés Iniesta begint volgens sommige supporters en clubleden richting het eind van zijn hoogtijdagen te komen, en daarom wordt vooral voor zijn positie gezocht naar een vervanger.

De recente geschiedenis van de Catalaanse club laat al zien dat het regelmatig opmerkelijke transfers maakt, maar dat bereikt nu toch een hoogtepunt. De club is namelijk van plan een deal te sluiten met Bayern München. De Duitse grootmacht heeft James Rodríguez momenteel op huurbasis overgenomen van Real Madrid, en heeft bij die huurdeal ook een potentiële afkoopsom van 60 miljoen euro betrokken.

FC Barcelona wil Bayern München nu vragen dat bedrag ook gewoon te betalen, om hem vervolgens weer vanuit Duitsland voor een bedrag van zo’n 100 miljoen euro over te laten komen naar Catalonië. James Rodríguez’ zaakwaarnemer Jorge Mendez heeft de interesse van Barcelona bevestigd en meldde daarbij ook dat Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, James nooit direct zou verkopen aan concurrent Barcelona.

Voor James zelf zou deze deal de ideale oplossing zijn om weer terug te keren naar zijn dochter, die bij haar moeder in Spanje bleef wonen, toen James naar Duitsland vertrok.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.