Hassane Bandé is onze Jupiler Pro League-Speler van de week. Bandé schonk KV Mechelen afgelopen weekend de overwinning tegen KV Kortrijk, hij scoorde de 2-0 en deed daarmee de boeken toe voor KVK. KV Mechelen heeft een ruwe diamant in de rangen lopen met Bandé.

KV Mechelen telde KV Kortrijk in drie minuten uit. De Kakkers kwamen op een voorsprong door een eigen doelpunt van Budde. Amper een paar minuten later zorgde Bandé voor de 2-0. De Burkinees omspeelde zijn man en hij trapte bevrijdend het tweede doelpunt tegen de netten. Bandé was de uitblinker van de wedstrijd en kersvers trainer Aleksandar Jankovic mag zijn diamant bedanken. KV Mechelen komt zo gelijk met KV Kortrijk en geeft de rode lantaarn door aan Eupen.

Charleroi kwam met 1-3 winnen op Antwerp. Uitblinker en antiheld van dienst was Cristian Benavente. De man uit Peru opende de score en zorgde vervolgens ook nog voor de 1-2 met een mooie stiftbal. Benavente ging tot twee keer toe vieren voor de harde kern van Antwerp en bij het tweede doelpunt heeft hij dat ook geweten. Benavente kreeg wat bekertjes naar zich toegegooid, maar daarna kreeg hij ook een blik tegen zijn schouder aan. Buiten dat akkefietje speelde Benavente een behoorlijke partij samen met andere uitblinker Dodi Lukebakio.

Advertentie