Na het drama van het mislopen van het WK 2018 in Rusland gaat er zich nog een drama voltrekken bij de Italiaanse nationale ploeg. Buffon, Barzagli, Chiellini en De Rossi hebben aangegeven te stoppen als international. Dit betekent een einde van een tijdperk, waarin de laatste wereldkampioenen van 2006 afzwaaien. 

Oude krijgers, altijd voorop in de strijd en nooit zullen verzaken. Ook maandagavond lieten Buffon, Barzagli en Chiellini zien dat ze nooit zullen opgeven. Na de 0-0 tegen Zweden kwamen ze, samen met De Rossi, tot de beslissing om de ‘international-schoenen’ aan de wilgen te hangen.

Helaas zullen we geen Buffon, die in januari 2018 40 jaar wordt, in actie zien op het WK. Voor altijd zal zijn laatste interland in het teken staan van zo’n grote deceptie, met ontgoocheling voor RAI Uno, de Italiaanse televisie. De vier voetballers geven aan dat het tijd is voor een nieuwe lichting, een nieuwe wind door de selectie. Daar waar het Italiaanse team op moet zien te bouwen richting EURO 2020.

In totaal speelden de vier Italianen 461 interlands bij elkaar: Buffon 175, Chiellini 96, Barzagli 73 en De Rossi 117. Buffon en Barzagli wisten het net niet te vinden, Chiellini deed dat 8x en De Rossi maakte 21 goals voor de Azzurri.

Persoonlijk vind ik dit wel apart, wetende dat deze voetballers binnen nu en een paar jaar ook definitief zullen stoppen. Veel Italianen zijn mijn jeugdhelden en helaas blijven er steeds minder over. Fabio Cannavaro, Alessandro Del Piero, Fransesco Totti, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Mauro Camoranesi, Marco Materazzi zijn voor mij echte ‘klasbakken’. Buffon, Chiellini, Barzagli en De Rossi passen moeiteloos in dit rijtje, hulde aan hen!

Advertentie