De heenronde zit erop en ook deze keer hebben we een speler van de week gekozen. Niemand minder dan Hans Vanaken sluit de heenronde af als speler van de week. Vanaken dirigeerde een goed Club Brugge zondagavond naar de overwinning tegen Waasland-Beveren en zo verstevigde Club ook meteen haar leidersplaats.

Er kon moeilijk om Hans Vanaken heen gegaan worden zondagavond. De middenvelder uit Lommel was goed voor een pré-assist, een echte assist en tekende ook nog voor het laatste doelpunt. Vanakens doelpunt kwam op aangeven van Wesley, en hij zelf moest de bal enkel binnenduwen. Het was nog maar het tweede doelpunt voor Vanaken dit seizoen, hij liet wel al vijf keer iemand anders scoren dit seizoen.

Ook Ruud Vormer was in vorm bij Club Brugge. De Nederlander staat op één in het Pro Assist Century en was zondagavond ook de maker van het openingsdoelpunt, een echte beauty van de Nederlandse middenvelder. KV Kortrijk kon voor het eerst sinds lang weer drie punten pakken, en dat mede door Thomas Kaminski. De ex-doelman van Anderlecht stopte bij een 2-0-stand een penalty van Legaer en liet STVV daardoor niet in de wedstrijd komen.

Advertenties