Jupiler Pro League-Speler van de heenronde: Ryota Morioka

Nu de heenronde erop zit kiezen we ook voor een ‘Speler van de heenronde’ en die gaat naar niemand minder dan de spelmaker van Waasland-Beveren Ryota Morioka. De Japanner werd door ons ook al twee keer verkozen tot ‘Speler van de week’ en zijn prestaties waren ook het meest constant.

Morioka, de duurste speler in de geschiedenis van Waasland-Beveren, werd voor 650.000 gehaald en is nog maar altijd 26 jaar oud. In 15 wedstrijden was Morioka al zeven keer trefzeker en deelde hij al acht assists uit. Zo komt de aanvallende middenvelder op nummer twee in het Pro Assist Century, net achter Ruud Vormer.

Morioka maakte zijn debuut met de Leeuwen op Racing Genk. Morioka zorgde meteen voor een assist. De week erna scoorde Morioka maar liefst twee keer bij zijn thuisdebuut tegen KV Mechelen en toen was de Japanner helemaal vertrokken. Na zijn goede prestaties werd hij ook beloond met een selectie voor de Japanse nationale ploeg en dat leverde hem speelminuten op tegen Brazilië en vorige week nog tegen onze Rode Duivels.

Een paar dagen geleden kwamen er ook geruchten dat Club Brugge achter de diensten hengelt van het Japanse goudhaantje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.