Kent u Robinho nog? De ex-speler van o.a. AC Milan, Manchester City en Real Madrid werd vroeger nog bestempeld als het grootste Braziliaanse wonderkind. Nu gaat het echter minder goed met hem, hij krijgt negen jaar cel vanwege een aanranding van een Albanese vrouw in Milaan. De feiten speelden zich af op 22 januari 2013, samen met vijf andere mannen.

Robinho kan nog in beroep gaan tegen de gevangenisstraf. Het proces is voorlopig geschorst omdat Robinho en de vijf andere mannen niet aanwezig waren bij het proces. Italië zal pas een verzoek tot uitlevering indienen als er een definitieve uitspraak ligt. De momenteel 33-jarige Robinho komt nu uit voor Atletico Mineiro in zijn thuisland.

In januari 2009 werd Robinho ook al eens beschuldigd van verkrachting door een vrouw uit Leeds. De Braziliaan werd toen aangehouden door de politie. Iets later dat jaar, in april, gaf de vrouw aan geen aangifte te doen. Toen was Robinho actief bij Manchester City.

 

Advertentie