Zondag neemt KRC Genk het in eigen huis op tegen Standard. Dat het een onvoorspelbare wedstrijd zal worden, maken de statistieken van de laatste jaren weer maar eens duidelijk.

Zo zien we dat het in de laatste 10 duels in Genk zeer gelijk opgaat tussen beide teams. Racing Genk won 3 keer, 4 keer eindigde de wedstrijd op een gelijkspel en 3 keer nam Standard de punten mee naar Luik.

In totaal gingen de Rouches al 34 keer op bezoek in Genk. Ook dan zijn beide teams aan elkaar gewaagd: zowel Racing Genk als Standard won 11 keer, 12 keer stond er na 90 minuten een gelijkspel op het bord.

In diezelfde 34 wedstrijden vielen er 90 doelpunten; 44 van de Limburgers, de andere 46 werden gescoord door Standard.

De grootste overwinning van KRC Genk in eigen huis tegen Standard komt uit het seizoen 1999-2000, toen werd het 4-0. De grootste overwinning van Standard op bezoek bij Racing Genk komt uit het seizoen 2002-2003, toen werd het maar liefst 1-5.

Advertentie