Lionel Messi is vrijdagmiddag opnieuw bekroond tot Europese Gouden Schoen. Het is al de vierde keer dat Messi deze prijs mag ontvangen. De Argentijnse wereldspeler won deze ook al in 2010, 2012 en 2013. 

Met de Europese Gouden Schoen wordt de beste schutter uit de belangrijkste Europese kampioenschappen bekroond. In de eigen competitie, La Liga, trof Lionel Messi maar liefst 37 keer raak. In het klassement wordt ook de moeilijkheid van de competities in rekening gebracht. Hij haalde het voor Bas Dost (Sporting Lissabon, 34 goals) en Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund, 31 goals)

Als reactie op zijn prijs zei Messi dat hij nog elke dag progressie maakt: “Net zoals ik naast het terrein groei, doe ik dat ook erop. Ik heb vooruitgang geboekt en nieuwe zaken aan mijn spel toegevoegd. Elke dag beleef ik meer en meer plezier.” De vlo kreeg de trofee uit handen van de winnaar van vorig jaar, namelijk zijn ploegmaat Luis Suarez. Messi komt op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo wat deze erkenning betreft. Het vizier van Lionel Messi staat dit seizoen ook weer op scherp, want hij scoorde al twaalf keer in evenveel wedstrijden.

Advertenties