De eerste speeldag van de terugronde zit er al weer op en daarmee hebben we ook weer een nieuwe speler van de week. Uche Henry Agbo is de naam, de Nigeriaan speelde een puike wedstrijd met Standard op Racing Genk en zorgde ook voor de 0-2-eindstand. Zo komt Standard voor het eerst dit seizoen in de top 6.

Uche Henry Agbo is amper 21 jaar, maar heeft vorig seizoen al heel wat ervaring opgedaan in La Liga. Hij speelde bijna iedere wedstrijd bij Granada (net als Ochoa). Ook zondagmiddag was Agbo weer de perfecte stofzuiger op het middenveld en spelers zoals Schrijvers en Pozuelo konden er niet voorbij. Hij verloor zijn functie in de opbouw ook niet uit het oog. Genk leek nog volop te gaan voor de gelijkmaker, maar de Limburgers  kregen op het einde het deksel op de neus door een doelpunt van… Agbo. Hij ramde de bal hard in doel, het eerste doelpunt van de Nigeriaan voor Standard en ook een zeer belangrijke treffer, want nu staan de Rouches voor het eerst in de top 6.

Ook Paul-José Mpoku was weer in vorm. De Congolese Belg draaide op het kwartier een vrije schop heerlijk in doel en zette zo de toon voor Standard. Genk was echter gewaarschuwd, want in 2013 deed Mpoku het ook op die positie en zette ook toen de 0-2-eindstand op het bord. Nog een uitblinker bij Standard was Luyindama, die zowat het symbool is van de heropleving bij Standard. Brandon Mechele bracht Club Brugge op gelijke hoogte tegen Zulte Waregem met een krachtige kopbal en speelde ook verdedigend een sterke partij. Hij sluit het weekend eveneens af met een eervolle vermelding.

Advertentie