Raffael Caetano de Araújo (32) speelde reeds 254 wedstrijden in de Bundesliga. Hierin scoorde hij 76 doelpunten en deelde hij 47 assists uit. Dat zijn meer dan behoorlijke statistieken, maar toch zie je zijn naam minder vaak in de media verschijnen. Met concurrenten als Lewandowski en Aubameyang is dat enerzijds niet onlogisch, langs de andere kant verdient Raffael ook eens wat media-aandacht. Bij deze zetten we Raffael, de spits van Borussia Mönchengladbach, in de spotlights. 

Op 28 maart 1995 zag Raffael het levenslicht in Fortaleza, Brazilië. In zijn thuisland speelde hij bij EC Vitória en CA Juventus. In de zomer van 2003 begon zijn Europees avontuur in Zwitserland, bij FC Chiasso. Hij werd twee jaar later opgepikt door FC Zürich, waar zijn imago als aanvalsleider met veel doelpunten én assists begon te groeien. Hier won hij twee titels, tot vandaag de enige prijzen op zijn palmares.

Het is ondertussen 7 januari 2008. Hertha BSC erkent het grote talent van de Braziliaanse goaltjesdief en legt 4 miljoen euro op tafel. Hij werd meteen een vaste waarde in het elftal uit de Duitse hoofdstad en speelde quasi elke wedstrijd. Hij en zijn ploegmaats slaagden er zelfs in Europees voetbal te spelen, maar de onvoorspelbare Bundesliga bleek erg hard voor de ploeg: in 2010 was degradatie naar de tweede divisie een feit.

Raffael bleef en één seizoen later was Hertha Berlijn terug in de Bundesliga. In de zomer van 2012 betaalde Dynamo Kiev 9 miljoen euro voor de spits en zo kwam hij in de Champions League terecht. Toch was dit, eigenlijk voor het eerst in zijn carrière, een moeilijke periode. Het wilde maar niet lukken in Oekraïne en in de winter trok hij op huurbasis naar Schalke. Qua statistieken was het ook hier minder, toch was er een club die in de volgende transferperiode vertrouwen toonde: Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach
Auteursrechten: Roman de Lange. Portretrechten behoren volledig toe aan alle clubs, mensen, sponsors, bedrijven… die zichtbaar zijn.

En dat bleek een geweldige zet en het begin van een schitterend huwelijk. Bij Mönchengladbach waren de statistieken van Raffael écht zeer goed en dat is zo tot vandaag. Hij kwam al 170 keer in actie voor de club en was voorlopig bij 99 doelpunten betrokken (64 goals & 35 assists). Raffael is stilaan een volksheld in het Borussia-Park en daar dragen doelpunten als hieronder natuurlijk sterk aan bij. Dit deed hij dit seizoen… tegen Hertha!

Hij heeft nog tot het einde van het seizoen 2018-2019 een contract bij ‘BMG’ en lijkt zeker nog enkele jaren door te kunnen gaan op topniveau!

 

Advertentie